Μήνυμα Προέδρου

Ο ιδρυτής του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Διονύση Πασχάλη», κ. Διονύσης Πασχάλης, είναι γόνος ανθρώπων της βιοπάλης.  Γεννημένος στη Πιερία και μη προερχόμενος από ανώτερα στρώματα ένιωσε και είδε από μικρός τον κόπο και τον αγώνα του απλού ανθρώπου προκειμένου να καλύψει τις καθημερινές του ανάγκες. Είδε την αγωνία στα μάτια των ανθρώπων αυτών, κάθε φορά που η αρρώστια ή κάποια άλλη δύσκολη κατάσταση πρόβαλε μπροστά τους.  Δεν ήταν λίγες μάλιστα οι φορές που και ο ίδιος συμμετείχε σ’αυτές.

Μεγαλώνοντας λοιπόν,  μέλημα του ήταν όπου μπορούσε και όσο μπορούσε να εξομαλύνει τις δύσκολες αυτές καταστάσεις για αυτούς τους ανθρώπους, προσπαθώντας κυρίως να δώσει την δυνατότητα, σ’έναν απλό βιοπαλαιστή να έχει την ίδια αντιμετώπιση, από διάφορους φορείς, που θα είχε και ένας οικονομικά εύρωστος.

Μέσω του ιδρύματός του θέλει να υλοποιήσει  το όραμα του, με τη συνεπή τήρηση της υπόσχεσής του να συμπαραστέκεται και να βοηθά όπου αντιλαμβάνεται πως υπάρχει ανάγκη. Η διάθεση των οικονομικών του πόρων τίθενται  στην προαγωγή της παιδείας και της υγείας, καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Σίγουρα οι πόροι ενός ιδρύματος δεν επαρκούν για την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών της κοινωνίας και σίγουρα κανείς κοινωφελής οργανισμός δεν μπορεί να υποκαταστήσει την παρουσία και τον ρόλο του Κράτους. Αν όμως και άλλοι συνάνθρωποί μας αφουγκραστούν την φωνή βοήθειας που εκπέμπει η κοινωνία μας, το μέλλον θα γίνει καλύτερο για μας και τα παιδιά μας. Το  « Αγαπάτε αλλήλους» που διδασκόμαστε καθημερινά από τον χώρο της Εκκλησίας ας γίνει η κινητήριος δύναμη των πράξεων μας που θα βοηθήσει  την ελληνική κοινωνία να σταθεί.

Copyright ©2012 . All Rights Reserved. Designed by Gotoweb