Εκδήλωση στο Λιτόχωρο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

28 Οκτωβρίου 2012

Εκδήλωση στο Λιτόχωρο για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Με την παρουσία του ολυμπιονίκη της άρσης βαρών και νυν βουλευτή Πύρρου Δήμα, εκπροσώπων του ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης», εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και τοπικών αρχών, η δημοτική κοινότητα Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου πραγματοποίησε εκδήλωση τιμής και μνήμης στο έπος του ’40.

Η εκδήλωσε έγινε στο πλαίσιο συνάντησης χορευτικών συγκροτημάτων του δήμου όπου παρουσιάστηκαν στο κοινό παραδοσιακοί χοροί, το περασμένο Σάββατο 27 Οκτωβρίου στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας».

Παράλληλα, εκπρόσωποι του ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» τίμησαν τρεις αθλητές του δήμου Δίου-Ολύμπου που προκρίθηκαν στο 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος που θα γίνει στη Λακωνία.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα του δήμου Δίου-Ολύμπου ενώ χορηγοί ήταν το ξενοδοχείο «Mediterranean» στην Ακτή Καλλιθέας Κατερίνης, αλλά και ηEra Energy (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) στη ΒΙ.ΠΕ Λιτοχώρου. Επίσης, όπως ανακοινώθηκε, το ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης» ανέλαβε τα έξοδα συμμετοχής των τριών αθλητών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ Γ.ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Ακολούθησε ομιλία του δημάρχου Δίου-Ολύμπου, Γιώργου Παπαθανασίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Αυτές οι γιορτές και οι μνήμες δεν γίνονται απλώς και μόνο για την ιστορία αλλά θα πρέπει να μας προβληματίζουν, θα πρέπει να μας κάνουν να σκεπτόμαστε».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Παπαθανασίου αναφέρθηκε στη συμμετοχή τριών αθλητών του δήμου Δίου-Ολύμπου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παγκρατίου αθλήματος: «Εγώ θα ήθελα από το βήμα αυτό να συγχαρώ την προπονήτρια και τους αθλητές και να τους ευχηθώ να έχουν διακρίσεις. Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω το ίδρυμα του Διονύση Πασχάλη που είναι αρωγός και συμπαραστάτης σ’ αυτά τα παιδιά και τους βοηθάει να συμμετάσχουν στο 5ο παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ο κ. Γ.ΚΑΡΡΑΣ, ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ».

Ο κ. Γιώργος Καρράς, ως εκπρόσωπος του ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» χαιρέτισε την εκδήλωση και διάβασε μήνυμα του προέδρου του ιδρύματος: «Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, κ. Διονύσης Πασχάλης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του, δυστυχώς δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, παρά ταύτα όμως θα ήθελε να σας μεταφέρω τις ευχές του».

Στο μήνυμά του ο κ. Διονύσης Πασχάλης ανέφερε: «Καταρχήν, θέλω να συγχαρώ πρώτα και πάνω από όλα τους αθλητές, τους πρωταγωνιστές με τις ξεχωριστές δυνάμεις, που δηλώνουν «παρών» στην πρόσκληση των αγώνων μέσα από τους οποίους θα έχουν την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν, για άλλη μια φορά, τις μεγάλες τους ικανότητες.

Συγχαίρω τους γονείς που με υπομονή και επιμονή αποτελούν καθημερινά το βασικό στήριγμα στον στίβο της ζωής και της ευγενούς άμιλλας. Τους προπονητές που καταθέτουν κάθε μέρα σκληρή δουλειά για επιτυχία των αθλητών.

Και τέλος, θέλω να συγχαρώ την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθλητικού Μορφωτικού Πολιτιστικού Σωματείου Παγκρατίου Αθλήματος, που προωθούν και προβάλλουν αυτό το άθλημα και πάλι, του οποίου οι ρίζες είναι πολύ βαθιές και ελληνικές.

Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην υπόλοιπη ζωή τους».

Ο ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ κ. Β.ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο κ. Βασίλης Βασιλόπουλος, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ και γενικός γραμματέας του σώματος ομοτίμων καθηγητών πανεπιστημίου Βορείου Ελλάδος: «Ένα όραμα, μια πραγμάτωση, ένα κοινωφελές ίδρυμα. Πράγματι, πάνω στο όραμα της αγάπης, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης δρομολογήθηκε το κοινωφελές Ίδρυμα «Διονύσης Πασχάλης».

Με το όραμα αυτό σφυρηλάτησε τις αρχές του και τα πιστεύω του. Σύνθημά του έχει το υπηρετείν. Την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών προς τον πλησίον, χωρίς να προσβλέπει σε προβολή ή διάκριση. Εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις ευπαθείς ομάδες και στους πάσχοντες της κοινωνίας μας με την ακατάπαυστη βοήθεια που προσφέρει. Βεβαίως δεν παραβλέπει να επισημάνει, να εξάρει κι ακόμη να βραβεύσει πράξεις, που αναφέρονται σε τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Συνεχίζοντας έτσι την κοινωνική προσφορά του αποφάσισε να βραβεύσει τους αθλητές του σωματείου «Αλκή» οι οποίοι συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παγκρατίου Αθλήματος στις 8/4/2012 που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Κέντρο Άνω Λιοσίων και κατάφεραν με τις διακρίσεις τους να προκριθούν στο 5ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί από 16 έως 18 Νοεμβρίου στο Κλειστό Στάδιο Βλαχιώτη Λακωνίας.

Οι αθλητές αυτοί είναι: Η Μαρία Φόλιου, πρωταθλήτρια Ελλάδος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από την Καρίτσα, που έλαβε χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κορασίδων (14-15 ετών) -69kg.

Ο Ιωάννης Παπαγεωργίου-Σιαμήτρας από το Λιτόχωρο, που έλαβε ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία εφήβων (16-17 ετών) -62kg .

Και η Αικατερίνη – Ραφαέλα Τσιουρλή από το Λιτόχωρο, που έλαβε ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία κορασίδων (14-15 ετών) -52kg.

Για εσάς τώρα που βραβεύεσθε, θα ήθελα να σας πω ότι δεν αρκεί να αναφερθεί απλώς η επίδοσή σας ή και να σας δοθεί ακόμη κάποιο βραβείο.

Επιβάλλεται να σας απονεμηθεί έπαινος δημόσια και να είστε δακτυλοδεικτούμενοι, όπως λέγει ο Λουκιανός: «Ο έπαινος ο παρά των θεατών και το επισημότατον γενέσθαι και δεικνύσθαι τω δακτύλω, άριστον είναι».

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι βραβεύσεις των αθλητών έγιναν από τους δύο εκπροσώπους του ιδρύματος «Διονύσης Πασχάλης» ενώ ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου, Δημήτρης Ανδριάς, έδωσε ένα συμβολικό δώρο στο ίδρυμα του «Διονύση Πασχάλη» για την προσφορά του στον δήμο και ευρύτερα στον τόπο.


Copyright ©2012 . All Rights Reserved. Designed by Gotoweb